sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Ylläksen maisemissa

Terveisiä Äkäslompolosta ja Ylläkseltä! Neljä päivää kuluneelta viikolta vierähti Lapin maisemissa. Olin toista kertaa elämässäni niin pohjoisessa. Niin ja kävinhän myös ulkomailla, Haaparannassa :D

Poroja ei ihme kyllä näkynyt tällä reissulla kuin aitauksessa. Pitihän niitä kuitenkin käydä kunnon turistina kuvaamassa.


Ottamani lomakuvat eivät kyllä tee oikeutta paikalle. Aurinkoisin ja lumisin kuvauspäivä oli tietenkin lähtöpäivä, mutta tässä muutama räpsy maisemareitin varrelta. Maisemat on upeat, kun näkymiä riittää silmänkantamattomiin.

Hiihtolenkiltä olisi saanut hienoja kuvia, mutta järkkäriä ei viitsi kantaa mukana, kun painetaan lähes verenmaku suussa. No oikeasti tällä kertaa ei ollut niin raskasta, kun reitti kulki pääosin järven jäällä ja suon päällä. Aiemmin en ole arvostanut tasaisen baanan hiihtoa, mutta puolentoista viikon flunssan jälkeen tuo 15 km lenkki oli täydellinen.

Ja vanhaksi kai sitä on tulossa, kun jalat ei enää meinaa kestää lumilautailua. Tosin Ylläksen rinteet on noin kolme kertaa pidempiä kuin Rukalla, missä olen tottunut laskemaan. Eikä ollut tuolihissejä (pl. gondoli), joissa lepuuttaa jalkoja laskujen välissä.


Mukava yllätys oli, että hiihtokeskuksesta löytyi myös kunnon sisustusliike kaikkien matkamuistomyymälöiden lisäksi. Seita shopissa on varsin kattava valikoma skandinaavisia sisustustuotteita. Svaneforssin matot ja pyöreä peili houkuttelivat erityisesti, mutta ostin vain tuliaisiksi Design Letters -mukit ja paperikassin takkaroskille.  



Värivalikoima oli monissa tuotteissa houkuttelevasti kuin suoraan omasta sisustuspaletistani. Pidin kuitenkin mielessä aiemman postauksen väripohdinnat, enkä sortunut enempään puuteriroosaan tai harmaaseen.

Kotiin oli ihana palata varsinkin kun viime yönä satoi kymmenen senttiä lisää lunta. Omille lähiladuille pääsee taas ensi viikolla noin kuukauden lumettomuuden jälkeen. Talviurheilullista alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti