torstai 9. helmikuuta 2017

Keittiötrendejä

Trendikkäimmistä keittiöistä löytyy nyt ruskeaa tai harmaanruskeaa väriä, puuta, puukuosia, mattapintoja ja metalliyksityiskohtia. Kokonaisilme on tummempi, korkeakiiltoinen valkoinen keittiökaappien ovissa on taakse jäänyttä elämää.

Photo: Koelnmesse / Author
Juttelin pari viikkoa sitten uusimmista keittiötrendeistä Topi-Keittiöiden myyntijohtaja Riitta Ojala-Forssin kanssa, joka oli juuri palannut alan suurimmasta tapahtumasta Kölnin Living Kitchen -messuilta.

Yllä olevassa messukuvassa näkyy juuri mustat metallirunkoiset hyllyt, jotka yhdessä harmaan, betonia jäljittelevän kaapiston kanssa antavat teollisen vaikutelman. Myös vaalea puu oli messuilla vahvasti esillä. Kalajokinen Topi-Keittiöt on tähän suuntaukseen varautunut ja on tuonut ovimallistoonsa uuden vaalean pyökin värisen oven. Väri on täysin erilainen kuin perinteinen punertava pyökki.

Photo: Koelnmesse / Author

Tässäkin messukeittiössä yhdistyvät suositut värit ruskea ja harmaa. Omaan makuun aivan liikaa puuta/puukuosia, enkä oikein lämpeä vielä ruskeallekaan. Sitä vastoin tumman harmaat tai lähes mustat keittiöt miellyttävät silmää yhä enemmän kun niitä näkee.


Topi-Keittiöiden Aitta-malli hiilipuun värisenä on oikein näyttävä. Ovissa on puukuosi, jota kuvasta on vaikea hahmottaa. Itselle valitsisin ovet eleettömillä listavetimillä. Lasivitriinikaappiin sopisi messuillakin esillä olleet mustat tai savunharmaat lasiovet. Mallikeittiön taso on marmorikuvioista komposiittia.


Saarekkeet ovat keittiöissä yhä suosittuja. Tuollainen baarijakkaroilla varustettu saareke olisi oikein mukava. Ovimalli on sama Aitta, mutta savusaarnin värisenä.

Kodinkoneet kehittyvät niin valtavasti, ettei vauhdissa pysy jos alaa ei seuraa aktiivisesti. Nykyään esimerkiksi liesiä on saatavana vaikka suorakaiteen muotoisena ja keittoalustat mukautuvat kattilan tai paistinpannun pohjan mukaan. Terveellisemmin höyryllä ruokaa kypsentävät uunit ovat myös yleistymässä.

Meidänkin uunissa on itsepuhdistus (?), pyrolyysiominaisuus ja muita hienoja toimintoja, jos joku vain jaksaisi opiskella ne. Joten uutta, hienoa tekniikkaa en henkilökohtaisesti kaipaa keittiöön. Tosin viime aikoina olen haaveillut itse jauhetusta kahvista, joten olisihan se aika kätevää jos sähköinen kahvimylly olisi johonkin integroituna, niin ettei kahvinmuruja olisi pitkin pöytiä..



Erilaisia avohyllyjä ja lokerikkoja voi käyttää yläkaappien sijaan, mikä keventää ja tuo ilmavuutta keittiöön. Minusta hylly tai pari on juuri sopivasti, sillä muuten näkymä menee arkikäytössä herkästi levottomaksi ja epäsiistiksi.

Viikonloppuna sitten kuulumisia RSA-messuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti