keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Vaaleanpunainen wc - hitti vai huti?


 Täytyy myöntää, että huti. Visiona oli yhdistää vaaleanpunainen/baby pink/puuteriroosa/ruusukvartsi -sävy voimakkaaseen mustaan (tumman harmaaseen) lattiaan ja rouheaan tasoon ja valaisimeen.

Sävyvalinta, Tikkurilan Orkidea Y421 ei osunut oikeaan. Sävy olisi pitänyt olla ehkä vähän lämpimämpi ja enemmän persikkaan vivahtava. Mutta hätäinen maalari kun olin, niin en jaksanut etsiä uutta, parempaa sävyä. Muilla seinillä on ns. maalarin valkea Höyry G497, joka tässä tilassa näyttää hyvin harmaalta.

Myöskään kuultovalkoiset kattopaneelit eivät paranna vaikutelmaa. Puupaneeleista saimme niin hyvän tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä, joten niitä laitettiin vierashuoneen ja minun vessan kattoon. Moderni valkoinen mdf-kattopaneeli, mitä meillä on kaikkialla muualla, olisi sopinut vessaan kuitenkin paremmin. 



Hanat on koko talossa Oraksen Cupistaa, ne ovat olleet ihan mieluinen valinta. WC:n kiintokalusteissa teki mieli säästää, joten Puustellilta tuli vain peili, allas, laatikollinen allaskaappi ja korkea seinäkaappi. Säilytystilaa on ihan mukavasti yhdelle ihmiselle, mutta kyllä naisen vessassa täytyy laskutasoa olla.

Tasot on tehty OSB-levystä. Ensin huolellinen hionta, sitten kahteen kertaan käsittely Osmo Colorin mustalla puuvahalla ja pintaan Tikkurilan kalustelakka. Minusta niistä tuli ihan kivat, ainakin oli jälleen budjettiratkaisu.

Toinen hätäily vessan suhteen oli kalustepakettiin kuuluneen peilin asennus. Olin suunnitellut mustakehyksistä pyöreää peiliä, mutta hätäpäissäni pyysin asentamaan tuon mitättömän suorakaidepeilin.



Säilytyskaapin kaksi hyllyä on siinä järjestyksessä, että ne kehtaa kuvata :D Pienempi pussukka on Uashmaman ja isompi on ihan vain paperipussi. Iittalan Kastehelmi-purkki osoittautui juuri sopivan kokoiseksi säilytyspaikaksi kynsilakoille.


Valaisimeen olen myös tyytyväinen. Samanlaiset löytyvät myös vierashuoneesta ja portaikon päältä. Muistaakseni nettirautakappahankinta Byggmaxista.

Bloomingvillen betoninen kynttilänjalka oli ale-löytö Kokkolasta. N-Style valmistaa nahkakäsineitä ja päälle päin ei äkkiä huomaa, että kyseessä on myös lahja- ja sisustusliike. Myymälä sijaitsee vielä todella hassussa paikkaa teollisuushallissa, valtatie 8:n varrella Vitsarin Shellin vieressä.

Minusta liikkeessä on monipuolisesti kaikkea kiinnostavaa. Lastetavaroita on aika paljon, mutta myös kynttilöitä, koristetyynypäällisiä, pesuaineita, mattoja jne. Onneksi myös suosikkini House Doctorin tuotteita löytyy.


Ajattelin, että varjoviikuna olisi nimensä perusteella sopiva kasvi vessaa koristamaan, mutta tarkemmin tutkittuani se tarvitseekin valoisan kasvupaikan. Kapean ikkunan valo ei taida riittää sille. Bonsaimainen ulkomuoto on kuitenkin kiva.

Summa summarum. Suunnittelen vaaleanpunaisen seinän tilalle jotain muuta. Vahvin ehdokas on harmaa mikrosementtiseinä, jota meiltä löytyy kodinhoitohuoneesta ja kylppäristä. Samalla saisi peilin ruuvien reiät piiloon ja tilalle voisi hankkia sen pyöreän peilin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti