tiistai 13. joulukuuta 2016

DIY joulukortit ja kirppislöytöjä

Ylimääräinen aika saa ihmisen näköjään tekemään höperöjä asioita, kuten askartelemaan joulukortteja. En ole koskaan aiemmin tehnyt kortteja itse. Lisäksi valmiidenkin korttien kirjoittelu on yleensä jäänyt viimeiseen iltaan. Nyt kaikki postitettavat tekeleet ovat jo postissa kaksi päivää ennen dead linea!

Viikonloppuna vietin pari iltaa korttisulkeisissa. Tuotoksia en viitsi aivan kokonaan paljastaa, että saajille jää vähän yllätystä jäljelle.



Viikonloppuna kävin myös ensimmäisen kerran Antiikki Makasiini kirppiksellä. Vanhat tavarat ja huonekalut ovat siellä ihanasti esillä kattauksissa ja sohvaryhmissä. Antiikin ystävän ja jouluihmisen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Aukioloajat löytyy kirppiksen Facebook-sivuilta.

Eipä tarvinnut minunkaan sieltä tyhjin käsin lähteä. Kolmannen adventin kunniaksi löysin keittiöömme mummolan lampun kaveriksi 7-haaraisen kynttelikön. Musta-kuparinen kynttelikkö poikkeaa mukavasti perinteisistä A- ja U-mallisista joulukyntteliköistä. Valkoiset kynttilät ovat vähän vanhuuttaan kellastuneet ja keskimmäinen poltin mustunut, mutta päällä ollessa pienet viat eivät haittaa. Myyjä sanoi, että kynttilät pitäisi olla helposti vaihdettavissa ja paikallisesta kaupasta löytyy kuulemma sopivia varaosia jos poltin palaa.




Myös vanerinen tarjotin tarttui kirppikseltä mukaan. Ruskea ei ehkä ole mieluisin väri, vaikka sen uudelleen tuloa sisustukseen on hehkutettukin syksyn aikana. Retrohenkinen viilutarjotin sopii ainakin näin joulun alla pienten asetelmien tekoon.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti