torstai 30. maaliskuuta 2017

Tuunattu kissojen kiipeilypuu

Melkein tekisi mieli sanoa, että sitä rakennettin kuin Iisakin kirkkoa. Kissojen kiipeilypuuta nimittäin. Ei nyt ehkä ihan, mutta projekti oli vähän suurempi kuin pelkkä uudestaan verhoilu, jota aiemmin suunnittelin. Kuvat puhunevat kuitenkin puolestaan, miksi uudistus oli paikallaan.

Noh, osia irrottaessa kävi ilmi, että puun kenotus johtui raapimaosan runkona olevan pahviputken toisen reunan painumisesta. Eli sitä ei voinut ehjätä, vaan oli hankittava uusi putkilo ja uusi köysi. Kävi mielessä, että olisin irrottanut vanhat köydet, mutta siihen en onneksi ryhtynyt. Yksivärinen on enemmän jees eikä 12mm/20 m tummanruskea juuttiköysi maksanut kuin 18 euroa.

Pahviputki on 63 cm korkea ja halkaisijaltaan 8 cm. Vahvuutta on noin 5 mm.

Tikapuut olivat vanhassa kapistuksessa pahiten kärsineet, joten tein nekin uusiksi, vaikka muistissa oli kuinka v-mäinen homma oli kieputtaa narut tikkaisiin. Ensin ostin 8 mm vaaleaa sisalköyttä (tummanruskeaa ei ollut ohuempana), mutta se vaikutti liian paksulta, jotta sen saisi kierrettyä tarpeeksi tiukalle. Seuraava kerä 6 mm/35 m ei ollut häävin paljon ohuempaa, mutta en jaksanut käydä vaihtamassa eli sillä mentiin. Tietystikään ohuempi köysi ei aivan riittänyt ja oli pakko laittaa kasimillistä pieni pätkä.

Materiaalina tuo paksumpi köysi joka on nimenomaan juuttia, vaikuttaa laadukkaammalta ja siistimmältä kuin tuo ohuempi sisal. Täytyy toivoa, että sisalköydestä ei irtoa noita hapsuttavia kuituja kissojen kynsittelyssä.

Liimaa ja niittejä käytin kiinnitysjuttuina sekä köysityksessä että verhoilussa. Ja mitä tämä mahtavuus tuli maksamaan? Köydet noin 40 euroa ja kangas suurin piirtein saman verran. Kannattiko? Enpä tiedä, hitonmoinen homma, vaikka lopputulokseen voi olla ihan tyytyväinen.

Kiepautin pohjalaatikon eri päin kuin vanhassa tai siis tikapuut on eri puolella, kun laatikon reikä on nyt etupuolella. Yhdeltä sivulta laatikko on kokonaan auki. Vilma ei ole ikinä välittänyt koko boksista, mutta ajattelin, että leikki-Leksaa saattaisi kiinnostaa pesässä lymyily.


Kuvaushetkellä katit ainakin saivat actionia aikaiseksi, joten eiköhän tuo käytössä tule olemaan.
Seuraavan postauksen lupaan olevan kissavapaa. Ehkäpä jotain keltaista ja pääsiäisaiheista voisi olla luvassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti