keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Työpöytä OSB-levystä ja kevytsoraharkoista

Yläkerran toinen makuuhuoneemme toimii sekä vierashuoneena että minun työhuoneenani. Toimistonurkkaus oli alunperin suunniteltu vaatehuoneeksi, johon olisi ollut kulku aulasta. Ehdimme kuitenkin vaikuttaa asiaan ennen väliseinien rakentamista, joten koppero liitettiin vierashuoneeseen ja vaatehuoneen oven tilalle tuli väliseinä.



Työpöytäni maksoi tasan nolla euroa, jos lakkapurkin hintaa ei lasketa. Kansi on OSB-levyä, jonka hioin ensin ja sitten lakkasin pariin kertaan Tikkurilan kalustelakalla. Jalkoina on kahdeksan kevytsoraharkkoa, jotka olivat jääneet yli perustusvaiheesta.

Pesin harkot juuriharjalla huolellisesti ennen sisälle tuontia. Alimmaisten harkkojen pohjaan liimasin huopapalat lattian suojelemiseksi.

Pöytä on helppo purkaa pois, jos syvennykselle tulee jotain muuta käyttöä. Syvennykseen mahtuisi yksi 80 cm leveä sänky tai siitä saa vaatekomeron asentamalla ovet syvennyksen eteen. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus laittaa seinähyllyt pöydän yläpuolelle, jotta toimistotarvikkeille olisi paremmin säilytystilaa.


Työpisteen industrial-henkeä täydentävät Ikean Ranarp-pöytävalaisin sekä Kullaberg-työtuoli. Konjakin värinen nahkaverhoiltu AGA Transistor 3140 A -radio on kummitätini lahjoittama. 60-luvun radio on todella hurmaava retroesine.





Askon Sofie-sohvasänky


Vierashuonefunktion osalta huoneen viimeistely on väliaikaisvaiheessa. Suunnittelin, että huoneeseen voisi sopia musta metallirunkoinen, levitettävä sohvasänky. Haluaisin vain löytää mahdollisimman yksinkertaisen, ilman koukeroita olevan rungon. Löytyisikö vinkkejä simppelimmästä mallista? Käytettykin käy.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti